Vepa eget mtrl

Egenvårskurs hos CNhälsa

Har gått en egenvårdskurs om lymfsystemet hos CNhälsa och fått mer information om hur viktigt lymfsystemets del av kroppens cirkulation är och hur avgörande det är för vårt immunförsvar och rening av kroppen.
All näring vi äter och dricker transporteras ut via blodet genom artärerna till kroppens alla organ och celler. Kroppen tar upp den näring den behöver men det som blir över, ”skräpet”, blir till olika slags slaggprodukter och avlägsnas genom lymfsystemet. Det finns mellan 500 – 1000 lymfnoder i kroppen – varav 200 av dessa finns från axlarna och uppåt. De fungerar som renande filter och här mognar vita blodkroppar som förstör bl.a. skadliga bakterier och celler.
Genom att stimulera lymfsystemet ökar man transporten av bla överskottsvätska, slaggprodukter och toxiner från kroppens vävnader och bort ur kroppen.
Om inte svullnar vi, får fibroser och vi kan få olika sjukdomar. Fibroser är förtätningar i vår fettvävnad – när bindväv, hud och slaggprodukter växer ihop. En vanlig fibros är celluliter. Gör ofta ont vid massage eller beröring.
Vi kan få ett trögt lymfsystem. Genom egenvård kan du hålla lymfsystemet igång och så får du en bättre hälsa!
CNhälsa har egenvårdskurser och behandlingar.

Källa CNhälsa Lina Gatte Aschi